2010. február 16., kedd

A minőség szerintem...

B. múlt heti betegsége miatt nem volt időm írni, de most lerovom a tartozásom.

Szóval a MINŐSÉG.
A minőség szerintem egyelőre még ott kezdődik, hogy válogatott, lehetőleg nyugati alapanyagokkal dolgozzon egy cég. Az sem árt, ha az anyavállalatnál tanultak a magyar munkások, mert egészen más az ottani hozzáállás és követelmény. Ezt testközelből tudom!

Minden másban magyar párti vagyok, ezt tudja is rólam mindenki, de több oka is van, hogy ezen a téren nyugatra húz az eszem.
1. Egyelőre még jóval előttünk járnak a fejlesztések és a minőség-ellenőrzés terén.
2. A fejlesztések által egyre biztonságosabb és energiatakarékosabb terméket tudnak előállítani.
3. Ausztriában pl. sok helyen már nem is dolgoznak gipszkartonnal, inkább a tűz- és vízálló gipszrostapot használják. Ez persze drágább is, de valóban többet bír és jobb a hangszigetelése is, mint a gipszkartonnak.
4. Mindemellett tőlünk nyugatra egyelőre sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek az ügyfél-elégedettségi indexre és az esetleges garanciális problémák javítására. (A mi korábbi házunkban is azonnal cserélték a hibás bejárati ajtót, míg a radiátorpanelek cseréjére azóta is várnak, akik megvették tőlünk a házat! Az ajtó a falakkal együtt ékezett Ausztriából, a radiátorokat pedig a helyi szerelő karistolta össze – mindössze ennyi a különbség.)

Sokan most is azért bizonytalankodnak a készházak miatt, mert korábban rengeteg valóban gyatra minőségű készház épült Magyarországon. Ennek az volt az oka, hogy nem volt korrekt szabályozása, hogy ki, miből és hogyan építhet készházat. Később született már szabályozás és lett szakszervezet is és egyre hangsúlyosabb a hazai minőség-ellenőrzés is.

Azért én még mindig egy nagyobb múltú cég mellett tenném le a voksom, ha ismét építkezésre adnám a fejem…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése